Marres Currents #2: ‘Rumour has it’ – 11 dec ’14 > 13 feb ’15 – Marres House for Contemporary Culture – Maastricht

Uitnodiging Opening Marres Currents #2: Rumour Has It

Marres
Marres presenteert deze winter de tweede editie van de jaarlijkse tentoonstelling Marres Currents. Marres nodigt jonge curatoren uit om recent afgestudeerde kunstenaars van kunstacademies in Zuid-Nederland, België en Duitsland te selecteren en een tentoonstelling te maken.

Deelnemende kunstenaars

R’m Aharoni, Laura van Biervliet, Oliver Blumek, Polien Boons, Jerome Daly, Lydia Debeer, Thorben Eggers, Carolin Eidner, Timo van Grinsven, Hanne Haesevoets, Tom Hallet, Evelien Mattheij, Tessa van der Meeren, Mike Moonen, Griet Moors, Vincent Vreeke, Moritz Wegwerth, Simon Weins, Arnold Wittenberg.

Deelnemende academies

Academie voor Beeldende Kunsten Maastricht, Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Gent, Kunstakademie Düsseldorf, MAD-Faculty Hasselt & Genk, AKV|St.Joost Den Bosch & Breda, Sint-Lucas Antwerpen, Sint-Lukas Brussel, Sint-Lucas Gent.

Over de curatoren
Hélène Webers (1987) studeerde Museologie aan de Reinwardt Academie en Kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Momenteel is zij betrokken bij kunstenaarsinitiatief de SERVICEGARAGE in Amsterdam. Ook werkt zij als onafhankelijk curator.

Mels Evers (1987) is opgeleid als museumconservator aan de Universiteit van Amsterdam en gespecialiseerd in performance kunst. Hij deed onderzoek voor het performance-programma van het Stedelijk Museum en werkt als onafhankelijk curator.

www.marres.org

Marres, Centre for Contemporary Culture